Daily Reminder ♥
چهاي کاسيه سايڠ




بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Nurul Awatif Anuar, Allah's ♥

"Allah tests you because He loves you, never forget that"
-Boona Mohammed-

CURRENTLY MOOD ;
Oh Allah, fix my heart


Story Owner Others





Lets Taaruf




Syukran

Template by: Izyanyancinnamon
Header by: Izyan
Tutorial by: Atieqah
Music by: Zaty
Full edited: Awatif
Best view: Mozilla firefox
Biiznillah
Saturday, 30 April 2016 | 08:01 | 0 comments

 

 

Nak dijadikan cerita ada dapat whatsapp mesej dari Ninis (Anis) kesayangan dari team Usrah Riadah Muslimat. Memang laju jari nak view mesej. Selalunya kalau selalu personal chat lewat malam  ni mungkin Founder Usrah sendiri. 12am automatik group akan diam semenjak dapat arahan baru dari founder muslimin. Tak pun dari ahli baru team yang nak bertaaruf. Selebihnya masing-masing memang selalu aktif dalam group UR. Dah nama pun dalam satu family, satu ukhwah, nak bincang apa pun mesti buat sama-sama.

Tapi bila dah view mesej, macam nak luruh jantung baca


Betul kata orang, saat kita merasakan diri kita berada di bawah jangan pernah mempersoalkan mengapa ia harus terjadi. Sebaiknya, kita harus memandang dan menyedari, ada yang jauh lebih bawah kedudukannya berbanding kita. Lain orang, lain dugaan. Anggap saja, dugaan tanda sayang Dia terhadap kita.

“Tiada seorang Muslim yang menderita kelelahan atau penyakit, atau kesusahan hati, bahkan gangguan yang berupa duri melainkan semua kejadian itu akan berupa penebus dosanya.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Biiznillah sahabat. Moga cepat sembuh dan sentiasa di bawah jagaanNya. Aku diuji, kau juga diuji. Ujian yang berbeza. Rasa sakit yang berbeza. Tapi kita melalui tujuan pengujian yang sama. Dari Penguji yang sama. Dan memohon kekuatan dari Dia yang sama :')